N: For meget sukker, øger risikoen for colitis ulcerosa (IBD)

Kortvarige indtag af høje mængder af sukker, kan øge risikoen for mave- tarmsygdommen colitis ulcerosa.

Forsøg med mus har vist, at efter kun 2 dage med sukkerholdig kost, var de mere modtagelige for at udvikle colitis ulcerosa og få andre alvorlige symptomer, sammenlignet med mus, der modtog en mere afbalanceret kost.

En af forskerne bag undersøgelsen mener, at resultaterne understøtter hvad mange patienter har sagt. Små ændringer i deres kost, kan få deres sygdom i udbrud.

Forskerne fraråder mådehold hele ugen, for så at have en sukkerholdig weekend (som fx fredagsslik, junkfood o.l.).

Læs mere om undersøgelsen (engelsk): https://www.sciencedaily.com/releases/2019/11/191114115949.htm

Læs om IBD: https://www.faim.dk/crohns-sygdom/ og https://www.faim.dk/colitis-ulcerosa/

Colitis ulcerosa er en autoimmun sygdom.

FAIM er patientforening for Autoimmune Sygdomme.
Autoimmune sygdomme hænger sammen – og kommer sjældent alene…