Ambassadør – Camilla

Ambassadør for FAIM – Camilla Bloch Vorum

JEG bestemmer – JEG vinder ??

6 tarmoperationer, 2 levertransplantationer, adskillige undersøgelser og behandlinger både i og uden narkose og utallige indlæggelser. Det – indtil videre – er resultatet af mine 2 autoimmune sygdomme.

Jeg hedder Camilla, er 38 år og den første operation fik jeg foretaget som 11-årig og kun 1,5 år efter min 1. diagnose: Colitis ulcerosa (CU – kronisk betændelse i tyktarmen).
I mit tilfælde var det så aggressivt, at tyktarmen ikke kunne reddes og måtte fjernes, og jeg fik min første stomi. Jeg har efterfølgende fået foretaget yderligere 5 tarmoperationer, hvor jeg bl.a. har fået fjernet den første stomi og efter 19 år uden, har jeg nu igen stomi.

Min 2. diagnose fik jeg i 2001 og blev opdaget ved en rutinekontrol for min tarmsygdom. Forhøjede levertal gav lægerne en mistanke om, at jeg kunne have en kendt følgesygdom til CU’en, og de fik desværre ret. Jeg fik hurtigt konstateret Primær Skleroserende Kolangitis (PSC – betændelse i galdegangene), som sidenhen har været skyldig i, at jeg har gennemgået 2 levertransplantationer.
De sidste 3 år har været hårde at komme igennem med en tarmoperation i 2014 og 2015 og en levertransplantation i 2016. Det er ikke nemt at leve med en autoimmun sygdom. Jeg er ikke selv herre over, hvordan min krop reagerer, og jeg er sjældent enig med den, når den overreagerer og sender mig på sygehuset – vi kan være voldsomt uvenner min krop og jeg! Men selvom jeg så åbenbart har fået mig en mandagsmodelkrop, så prøver jeg at få det bedste ud af den tid, der nu går godt.

Mit største mål lige nu er at komme tilbage på arbejde igen. Jeg savner min helt almindelige hverdag, hvor der er andet end en sygehustid at stå op til, og hvor problemerne ikke er ret meget større end at finde på noget til aftensmad.
Jeg har valgt at være åben omkring mine sygdomme. Jeg vil hellere, at folk stiller spørgsmål, end at de går og digter – det er trods alt kun mig, der kan fortælle, hvad jeg gennemgår ?
Jeg hænger i og kæmper mig tilbage, hver gang mine sygdomme får mig ned. JEG bestemmer – JEG vinder ??


Camilla Bloch Vorum
……………………………………………………

Æret være Camilla’s minde ❤

Camilla blev 39 år, var ambassadør for FAIM, og havde tre autoimmune sygdomme.

Kick AS – Camilla Bloch Vorum prisen, uddeles af FAIM, til en “autoimmun fighter”, som Camilla var det.
For at komme i betragtning til prisen, skal man have mindst én autoimmun sygdom, og være et forbillede for alle de mange, der har en autoimmun sygdom. Dvs. være en ildsjæl der positivt tackler sine sygdomme, og er med til at udbrede kendskabet til autoimmune sygdomme.

Læs mere om Kick AS prisen – klik her

Camille Bloch Vorum