N: Kampagne: Mikkel Borum

Mine diagnoser er morbus Crohn og Alopecia

Mit navn er Mikkel Borum, jeg er 15 år gammel, og jeg bor med mine forældre og min bror i Lemvig. Jeg går i 9. klasse, og i min fritid spiller jeg fodbold.

Jeg har to autoimmune sygdomme. Jeg har morbus Crohn og Alopecia. Morbus Crohn er en sygdom, der gør, at jeg har kronisk betændelse i hele tarmsystemet, hvilket resulterer i, at jeg har mavesmerter. Alopecia er en sygdom, der giver hårtab, så derfor har jeg ikke noget hår på hovedet.

Jeg fik Alopecia allerede, da jeg var 1 år gammel, derfor kan jeg ikke huske andet end, at jeg ikke har haft hår på hovedet. Da jeg var yngre, tænkte jeg mere over det, når folk kiggede eller pegede, men i dag påvirker det mig ikke. 

Jeg fik konstateret morbus Crohn for cirka et år siden. Det startede med, at min kind begyndte at hæve. Der var ingen læger, der vidste, hvad årsagen var til, at min kind hævede op.

Senere begyndte jeg at få kraftige mavesmerter, men jeg tænkte ikke over det, da jeg bare troede, at det var normalt. Men smerterne kom oftere og oftere. Jeg kom til lægen, hvor jeg blev sendt videre til speciallæger. Efter mange undersøgelser og lægebesøg blev det konstateret, at jeg har tarmsygdommen, morbus Crohn. 

Det var forløsende endelig at få at vide, hvorfor jeg havde haft ondt i maven, men derfor er det selvfølgelig træls, at jeg har sygdommen morbus Crohn.

Jeg er i behandling for morbus Crohn, hvor jeg skal have en indsprøjtning hver anden uge, som jeg selv kan tage hjemme ved mig selv. Jeg sætter stor pris på, at det er sådan en nem behandlingsform, hvor jeg ikke skal mere end højst nødvendigt til lægen. 

I dag har jeg det meget bedre, og mine smerter er meget begrænsede, hvilket jeg er utroligt glad og taknemmelig for. Det betyder, at jeg kan leve et helt normalt liv. 

Jeg ved, at det ikke er alle, der har morbus Crohn som får den samme gode behandling som mig, så jeg håber at alle kommer til at få adgang til lige så god behandling, som jeg har fået. Jeg håber og ønsker selvfølgelig også, at hvis det er muligt, at der bliver opfundet noget som gør, at smerterne kan forsvinde helt.

…..

Marts er Awareness-måned for Autoimmune Sygdomme ❤

Hver dag står en modig person frem og deler sin historie, håb og ønsker for fremtiden.

Men hvorfor sætte fokus på Autoimmune Sygdomme?

Bl.a. fordi:
20% af befolkningen har en autoimmun sygdom, de er i kraftig stigning, de kommer sjældent alene – og de er nummer 3 på listen over årsager til død og invaliditet ?

Der er over 100 forskellige slags Autoimmune Sygdomme – hvor mange kender du eller din læge?