Jeg hedder Nicoline, jeg er 27 år gammel og til dagligt arbejder jeg som sygeplejerske på en psykiatrisk afdeling.

I 2018 blev jeg pludselig syg. Det hele startede med en lungebetændelse i februar som ikke ville gå væk, til trods for flere penicillin behandlinger, og den 22. Marts 2018 blev jeg indlagt. Jeg endte med at være indlagt i ca. 5 uger og de havde besvær med at finde ud af hvad jeg fejlede. Men den 27 april fik jeg diagnosen wegeners granulomatose. Jeg var 21 år gammel og jeg havde aldrig hørt om sygdommen før, og det viste sig også at det er en sjælden autoimmun sygdom.

Efter diagnosen tog det nogle måneder for mig at komme helt på toppen igen, og jeg havde svært ved at finde ud af, hvad jeg kunne forvente med denne sygdom. Hvordan ser min fremtid ud, kan jeg stadig gøre uddannelsen færdig og passe et fuldtidsjob. Kan jeg stadig få børn, kommer jeg til at kunne overskue at få børn og samtidig have denne diagnose?

Det havde lægerne svært ved at svare på, da sygdomsforløbene sjældent ligner hinanden og mange får også først diagnosen når de er ældre end hvad jeg var.

Alt dette ledte til, at jeg startede på at skrive en bog. Jeg havde så meget brug for at kunne spejle mig i andre, men der var ikke mange at spejle sig i på min alder. Så i 2019, udgav jeg bogen “Når livet bliver sat på pause”. Jeg havde brug for at dele ud af min historie og min tanker under hele forløbet, og jeg havde samtidig brug for, at oplyse folk om denne sygdom og øge fokus på Autoimmune Sygdomme.

Jeg besluttede mig også for at jeg fortsat ville kæmpe for mine drømme. Så jeg gjorde uddannelsen færdig som sygeplejerske i 2021, på trods af to sygemeldinger undervejs.

Jeg arbejder nu som sygeplejerske på fuld tid på en psykiatrisk afdeling, og jeg elsker det!

Jeg er nu 26 år gammel og i sommers blev jeg gift med min mand.

På trods af det vi var igennem med sygdommen, har vi stadig store drømme for fremtiden og håber også på at stifte familie indenfor den nærmeste fremtid.

Derudover har jeg sidste år medvirket til et interview omhandlende sjældnedagen den 28. Februar, hvor der er fokus på sjældne sygdomme. Der fortalte jeg om sygdommen og artiklen kunne læses i nordjyske. Dette har jeg også medvirket til igen i år.

Jeg synes det er super vigtig at oplyse om Autoimmune Sygdomme, da vi er så mange der er ramt af dem og kæmper med dem, og vi har samtidig også brug for ikke at føle sig alene med den.

Derfor er det vigtigt at dele ud af egene erfaringer, mener jeg.

Hilsen Nicoline Andersen

——

Du kan også indstille en (eller dig selv) til Camilla Bloch Vorum Prisen (KickAS).

Læs mere her: https://www.faim.dk/kick-as-camilla-bloch-vorum-prisen/

…..

#KickAS#CamillaBlochVorumPrisen#FAIM#AutoimmuneSygdomme