N: 20% af alle med diabetes, har en autoimmun sygdom

Det har de, fordi de har enten type 1 diabetes eller type 1.5 diabetes (LADA).

Én af de mest almindelige og desværre også mest alvorlige følgekomplikationer til diabetes er nyresygdomme, hvor nyrerne langsomt mister deres funktion.
Men måske er der lidt håb forude, da en ny undersøgelse viser at udviklingen af diabetisk nyresygdom måske kan opdages hurtigere.

Undersøgelsen viser, at antallet af en type hvide blodceller hænger sammen med udbrud af diabetisk nyresygdom i autoimmun diabetes (dvs. Type 1 og 1.5 LADA).
Forskerne håber, at opdagelsen kan fungere som både en biomarkør til at opdage nyresygdommen før den bryder ud, og behandling af samme.

Læs mere (engelsk): https://bmcendocrdisord.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12902-020-00597-2

Én af de mest almindelige og desværre også mest alvorlige følgekomplikationer til diabetes er nyresygdomme, hvor nyrerne langsomt mister deres funktion. Er tilstanden alvorlig kan konsekvenserne i værste fald være dialyse, transplantation eller sågar dødsfald på grund af en medfølgende øget risiko for blodprop i hjernen eller hjertet. I Danmark alene behandles 200 mennesker om året for nyresvigt på grund af diabetesrelateret nyresygdom. Langt flere end disse 200 dør tidlig fra diabetesrelateret nyresygdom.

#AutoimmuneSygdomme #FAIM

Diskussionsgruppe: Type 1 diabetes og Autoimmune Sygdomme:
https://www.facebook.com/groups/type1diabetes.autoimmunesygdomme/

Endo (hormon og stofskifte) og Autoimmune Sygdomme https://www.facebook.com/groups/Endo.autoimmunesygdomme/