N: Biologisk medicin øger ikke risiko for kræft

Det tyder ny forskning på.

Blandt læger har der været bekymring om, hvorvidt det er sikkert at give biologisk medicin som de såkaldte TNF-a-hæmmere til tidligere kræftpatienter med kronisk inflammatoriske sygdomme. TNF-a-hæmmere undertrykket nemlig patientens immunssystem. Men nu indikerer ny forskning, at bekymringen kan pakkes væk.

I studiet, som er udgivet i The Lancet Gastroenterology and Hepatology, har man fulgt 4.762 danske patienter, som har det tilfælles, at de lider af en autoimmun sygdom (inflammatorisk tarmsygdom, leddegigt eller psoriasis) og er tidligere kræftpatienter.

”Vore resultater indikerer, at det er sikkert at give disse biologiske lægemidler til tidligere kræftpatienter. Dog med det forbehold, at vi har en gennemsnitlig opfølgning på 5,6 år og derfor ikke kan sige noget om, hvad der sker derefter,” siger Tine Jess, overlæge og professor ved Statens Serum Institut og medforfatter til studiet.

”Vi kan ikke entydigt afgøre, om de, der fik kræft, fik tilbagefald eller udviklede en ny type kræft, men vi kan med sikkerhed sige, at vi ikke observerede en øget forekomst af kræft blandt dem, der modtog TNF-a-hæmmere.”

Læs mere:
https://sundhedspolitisktidsskrift.dk/nyheder/3098-forskere-daemper-bekymring-biologisk-medicin-oger-ikke-risiko-for-kraeft.html

…..
FAIM – Foreningen For Autoimmune Sygdomme

Autoimmune sygdomme hænger sammen, og kommer sjældent alene.