N: Grønne områder booster immunsystemet hos børn

Den første undersøgelse der er foretaget blandt børn, i skovlignende områder, viser en klar forbedring af deres immunsystem indenfor en måned.

Dette er gode nyheder, da Autoimmune Sygdomme er i kraftig stigning.

Undersøgelsen er foretaget i to store byer i Finland, og selvom deltagerantallet er i den lave ende, mener forskerne at resultaterne er overbevisende.
Så overbevisende, at de mener “Vores forskning kan føre til nye forebyggende måder, at minimere den globale epidemi af immun-medierede sygdomme”.

Forskningen viser, at det er muligt at forbedre udviklingen af immunsystemet, ved at foretage simple ændringer i miljøet.
I børnenes tilfælde, var der tale om at lade dem lege i mini-skove, når de legede udenfor. Skovene var billige at etablere, og bestod bl.a. af små buske, mos og bærplanter. Børnene blev motiveret til at lege med både jord og planter (min. 90 min. om dagen).

Ved at udsætte børnene for en omfattende biodiversitet, blev deres immunsystem styrket, og de fik markant flere mikroorganismer på huden og i tarmene.

Forskerholdet er nu i gang med at undersøge, om et boost af forskellige mikroorganismer hos spædbørn, vil have en indvirkning på udviklingen af Autoimmune Sygdomme.

Læs mere (engelsk):
https://advances.sciencemag.org/content/6/42/eaba2578

#AutoimmuneSygdomme #FAIM