N: Ølgær udviklet til behandling af IBD

Et forskerhold har udviklet en gær, der kan målrettes mod betændelse og ubalancer i mave- tarmsystemet.

Den gær der benyttes, er den samme der også bruges til fx at lave vin, brygge øl og bagning.
Ved hjælp af CRISPR-teknologi er der skabt genetiske elementer, der kan opfange betændelse/inflammation. I forsøg på mus blev tarmbetændelser fjernet med stor succes, og balancen i mave-tarmsystemets mikrobiom genoprettet.

Mange sygdomme hænger sammen med mave-tarmsystemet og forskerne forventer også at deres genetisk modificerede gær kan bruges på mange andre sygdomme, bl.a. neurologiske (i hjernen).

Forskning er vejen frem, og der mangler forskning på mange områder, især Autoimmune Sygdomme.

Gør en forskel og støt dette Borgerforslag – og del det gerne bagefter: https://www.borgerforslag.dk/se-og-stoet-forslag/?Id=FT-08396

…..
Diskussions- og hjælpegrupper:

IBD – Crohns sygdom og colitis ulcerosa
https://www.facebook.com/groups/IBD.autoimmunesygdomme/

Gastro (mave og tarmsygdomme) og Autoimmune Sygdomme
https://www.facebook.com/groups/Gastro.autoimmunesygdomme/

Neuro (nervesygdomme) og Autoimmune Sygdomme
https://www.facebook.com/groups/Neuro.autoimmunesygdomme/

Læs evt. mere (engelsk):
https://www.sciencedaily.com/releases/2021/06/210628114130.htm