N: Sundhedsplatformen bytter rundt på stofskiftemedicin

Nu har endnu en fejl i det udskældte it-system Sundhedsplatformen, ført til problemer med medicinering. Denne gang er det patienter med stofskiftesygdomme, som er i farezonen.

  • Der har været forfærdelige katastrofer tidligere, hvor Sundhedsplatformen har sendt forkerte recepter til apotekerne eller selv har ændret på doseringen. Vi troede, at det var overstået, men så opstår der nye fejl. Det her er dråben, raser overlæge og regionsrådsmedlem i Region Hovedstaden, Jacob Rosenberg (LA), der længe været yderst kritisk over for Sundhedsplatformen.

Fejlen omhandler lægemidlerne Eltroxin og Euthyrox, som man giver til patienter med lavt stofskifte.

Man har fundet frem til 14 ambulante ordinationer, som er blevet ramt af problemet. 13 er fra Region Hovedstaden og en i Region Sjælland.

De to lægemidler har det samme indholdsstof, men de kan give forskellige bivirkninger, forklarer Birte Nygaard, der er overlæge og klinisk lektor på Endokrinologisk Afdeling på Herlev Hospital.

  • Der har tidligere været patienter, som klagede over, at de fik det dårligt, hvis de fik det ene præparat frem for det andet, fortæller Birte Nygaard. Hun understreger, at det kun er en meget lille del af patienterne, der risikerer bivirkninger, og at det vigtigste er, at patienterne har fået medicinen.
  • Det kan selvfølgelig godt genere nogle patienter, men det er ikke en medicinkatastrofe, sådan som vi har set med andre fejl med Sundhedsplatformen, hvor patienter har fået medicin i for høj eller lav dosis, siger Birte Nygaard.

Man har fundet de 14 berørte patienter ved at gennemgå alle lister over relevante ordinationer, og ingen af dem har oplevet bivirkninger.

Læs mere:
https://www.dr.dk/nyheder/regionale/hovedstadsomraadet/sundhedsplatformen-bytter-rundt-paa-stofskiftemedicin

Hashimotos sygdom, er årsag til de fleste tilfælde af Lavt stofskifte.
Læs om Hashimotos sygdom: https://www.faim.dk/hashimotos-sygdom/

Diskussionsgrupper:

Hashimotos sygdom og Autoimmune Sygdomme:
https://www.facebook.com/groups/Hashimoto.autoimmunesygdomme/

Endo (hormon og stofskifte) og Autoimmune Sygdomme
https://www.facebook.com/groups/Endo.autoimmunesygdomme/