Savn og afsavn

Sommer, sol, heldagskoncerter, fest og festivaler – og kronisk syg.

Denne skønne tid på året byder på en hulens masse sjove og festlige tilbud fra dagskoncerter til diverse festivaler. Sociale medier flyder over med festlige billeder og film hvor man ser koncerter blive filmet med rystende og hoppende hånd og skrig og skrål. Alle de glade folk der står der og har en gigantisk fest.

Jeg ser dette hjemmefra. På min telefon. Griner lidt af sjove film og synker en ekstra gang en klump i halsen, for jeg er her, herhjemme, og ikke der.

Sidst jeg var ude, til fest, til en koncert, til en morsom heldag til en Open Air koncert, det er længere tid siden end da ruder konge var knægt.

Jeg ville nok uanset ikke tage til en hel dag med fest og musik, om jeg så kunne, for helt ærligt så gider jeg det egentlig ikke længere. Alderen taget i betragtning. Men forskellen er at før, før jeg blev kronisk syg, kunne jeg selv vælge at jeg ikke ville. Nu er det ikke et valg. Nu kan jeg ikke.

Og selvom jeg slet ikke har lyst til at tage afsted om jeg så kunne, så gør det mig ked af det, at det ikke er en valgmulighed jeg selv træffer. Jeg er i hjemmefængsel uden at have gjort noget ulovligt, og kan ikke længere selv bestemme hvad jeg skal og hvor jeg går hen. For jeg kan ikke længere, kroppen tillader det simpelthen ikke.

Dette er nogle af de ting som følger med, når man rammes af kronisk sygdom. Det at man bliver ramt af en kronisk sygdom er ikke den eneste udfordring. Der er alt det omkringliggende oveni, som kommer oveni hatten. Men det ved man ikke før man selv bliver ramt. Selve den kroniske sygdom er ikke altid den sværeste at håndtere. Det er også alle de udfordringer der følger med. Og det kender vi med kronisk sygdom til, og lever med Hver Eneste Dag.

Men husk at glæden kommer i mange former. I stedet for at fokusere på hvad jeg ikke kan, glæder jeg mig over de ting jeg kan – altså på de gode dage, at forstå. Jeg har i hvert fald lært at jeg ikke skal sammenligne mit liv med andres. Men fokuserer ene og alene på mit eget og hvad der gør mig glad. Så kan jeg holde min egen festival hjemme, hvis det er det jeg vil… men jeg vil hellere hygge mig med mine blomster og min hund. Så gammel er jeg trods alt blevet.

Ønsker jer alle en god sommer. Og sommer i Danmark er faktisk det bedste der findes☀️

Mit navn er Ann Katrin. Jeg har cøliaki. IBS (Irritable bowel syndrome) – irriteret tyktarm. IBD (inflammatory bowel disease) Mikroskopisk colitis, Kollagen colitis og SIBO (Small Intestinal Bakterial Overgrowth) – bakterieovervækst i tyndtarmen. Det er en fest uden lige🥳

Sammen skal og må vi bryde tabuet.

Du kan se mere om mig og min hverdag på min Instagram: next.chapter.of.annkatrin

…..

#FAIM #AutoimmuneSygdomme